Kroa(u)tizam, kreativne radionice izrade sapuna

Kroa(u)tizam, kreativne radionice izrade sapuna
Cilj Udruge „Plavo srce“ : Promicanje, razvitak i unapređenje te promicanje osobnih, obiteljskih i organizacijskih potencijala udruge, u kojoj je obitelj, koja ima osobu sa autizmom, nosilac cilja udruge te zaštite zajedničkih interesa, promicanja razvitka i unapređenja kvalitete života zrelih osoba s autizmom i njihovih obitelji.

Udruga „Plavo srce“ osnovana je 2016. godine, ali predsjednik udruge Smiljan Jović posjeduje desetogodišnje iskustvo u upravljanju udrugom te iskustvo u provedbi projekata. Kao predsjednik udruge Stakleno Zvono proveo je niz projekata financiranih iz državnog proračuna te EU projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda. Također, Smiljan Jović je dosada ostvario uspješnu suradnju sa Varaždinskom županijom za koju je izradio sapune sa logotipom Varaždinske županije.

CILJ PROJEKTA

Cilj projekta je jačanje kapaciteta udruge „Plavo srce“ kroz kreativne radionice za neposredan rad na područjima socijalnog uključivanja odraslih osoba s autizmom, dok je svrha projekta uključivanje osoba s autizmom u društveni život zajednice kroz kreativne radionice i stjecanje radnih navika kako bi se osjećali korisno i sretno.

Projekt je vođen vlastitim iskustvom i problemima u obiteljskoj zajednici, koja ima osobu sa autizmom.

AKTIVNOSTI

1. Registracija i otvaranje profila na društvenim mrežama

Udruga će otvoriti profil na društvenim mrežema te će se na taj naćin osigurati bolja vidljivost zainteresiranim sugrađanima koji će nakon što saznaju sve potrebne informacije na društvenim mrežama imati mogućnost posjetiti korisnike u prostoru Udruge.

2. Kreativne radionice izrade sapuna

U sklopu projekta provoditi će se kreativne radionice izrade sapuna u prostoru udruge. U radionicama će sudjelovat korisnici udruge „Plavo srce“ i korisnici udruge za autizam POGLED i Ludbreško Sunce kako bi se ostvarila zajednička suradnja djece, mladih i odraslih oboljelih od autizma te osobama s posebnim potrebama.

Za radionice izrade sapuna nabavit će se potreban repromaterijal kako bi korisnici mogli izrađivati sapune s logotipom naručitelja koje će prodavati. Napraviti će se i kalupi za izradu sapuni sa logotipovima za turističke zajednice i poduzetnike iz Varaždinske županije te logotipovi za gradove: Varaždin, Novi Marof, Ludbreg, Ivanec, Lepoglava i Varaždinske Toplice.

Kroz ovaj projekt kupit će se potrebna sirovina za izradu sapuna od lavande. Izrađeni sapuni prodavat će se, a prihod od prodaje namijenjen je za financiranje daljnjeg djelovanja Udruge.

CILJNA SKUPINA

Ciljna skupina su odrasle osobe sa autizmom koji su korisnici udruge „Plavo srce“, ali suradnjom sa udrugom za autizam POGLED i Ludbreško Sunce u projekt će biti uključeni djeca i mlade osobe oboljele od autizma i osobe sa posebnim potrebama.

Projektom će se obuhvatiti i obitelji osoba s autizmom i osoba s posebnim potrebama popraćenog radom i uključivanjem radnog terapeuta jer je svrha projekta briga za ljudska i građanska prava osoba s autizmom sa svrhom da se poveže s vanjskom sredinom, drugim udrugama i institucijama slične namjene kao i sa drugim faktorima društvene zajednice, koje se trebaju upoznati sa problemima življenja osoba kroz rehabilitaciju i resocijalizaciju.

U projekt će biti uključeno 20 članova udruge „Plavo srce“, te će na projektu aktivno sudjelovati i 7 volontera koji će doprinjeti razvoju projekta i povećati udio volonterskog rada u udruzi. Također, u provedbu projekta će se uključiti i struka pa će tako biti i angažirani i radni terapeti i psihoterapeuti.
U programu/projektu će sudjelovati 20 korisnika. Kreativne radionice izrade sapuna će se provoditi u grupama od 3-5 osoba. Grupe će biti vrlo male kako bi se omogućio individualan pristup osobama s autizmom i osobama s posebnom potrebama.

REZULTATI PROJEKTA

  1. Registrirana i otvorena stranica udruge „Plavo srce“ na društvenim mrežama
  2. Nabavljen repromaterijal za provedbu Kreativnih radionica izrade sapuna
  3. Izrađeni sapuni sa logotipovima za turističke zajednice i poduzetnike iz Varaždinske županije te logotipovi za gradove: Varaždin, Novi Marof, Ludbreg, Ivanec, Lepoglava i Varaždinske Toplice
  4. Angažirani vanjski suradnici za provedbu aktivnosti projekta
Novosti
Pratite nas na Facebooku
Prijava na newsletter
Saznajte novosti vezane uz drugu