Dan svjesnosti o autizmu 2.04.2019.

Dan svjesnosti o autizmu 2.04.2019.

    Danas, na Svjetski dan autizma, smo u suradnji sa Udruga “Plavo srce” širili svijest o autizmu – a naši gosti dobrovoljnim prilozima podržali su rad udruge i njenih [...]

 

 

Danas, na Svjetski dan autizma, smo u suradnji sa Udruga “Plavo srce” širili svijest o autizmu – a naši gosti dobrovoljnim prilozima podržali su rad udruge i njenih članova.

“Nije mi bio problem danas otići u Varaždin do „Garaže“ na Kapucinskom trgu na kavu. Ne toliko zbog kave već zato jer me pozvao Smiljan Jović, predsjednik Udruga “Plavo srce”. Udruga je to za odrasle osobe s autizmom, a Smiljana poznajem već nekoliko godina tako da smo spojili ugodno s korisnim. Danas je naime Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Nije to dan za nikakvo slavlje jer tog dana nastojimo javnost upozoriti na netoleranciju, predrasude, netrpeljivost, neadekvatne socijalne usluge, socijalnu isključenost i na sve druge probleme s kojima se svakodnevno suočavaju osobe s autizmom i njihove obitelji. Svi mi koji u obitelji imamo osobe, male ili velike koje se mogu naći unutar autističnog spektra znamo koliko nam je važno obilježiti ovaj dan i senzibilizirati hrvatsku javnost na potrebu da konačno bude društvo jednakih šansi za sve. Svi koji ste u prilici, danas možete popiti svoju kavicu u „Garaži“ uz koju ćete dobiti i prigodni suvenir, sapun od lavande koje u sklopu radne terapije izrađuju upravo osobe s autizmom. Pomognite i donirajte i vi ovu humanitarnu organizaciju i vrijedne volonterske ruke koje se bore svaki dan s izazovima života. Hvala Smiljane na pozivu i dodatnoj motivaciji za nastavak borbe za pravednije društvo…” – kaže Hrvoje Kovač.

       

Komentari

Please enter your name.
Upiši komentar.

Novosti
Pratite nas na Facebooku
Prijava na newsletter
Saznajte novosti vezane uz drugu